Alles Over de Glycemische Index Dieet

Obesitas is uitgegroeid tot een prominente gezondheids-zorg in de samenleving van vandaag, vormt een uitdaging voor de vele liefhebbers die er zijn. Als mensen steeds meer geneigd tot gewichtstoename, dus deed strategieën voor gewichtsverlies, steeds meer verfijnd en divers, catering aan verschillende gewicht verlies behoeften en omstandigheden. Verschillende diëten hebben geknald in de markt, elk gericht op een ander mechanisme voor het verliezen van de extra vet. Een dergelijk dieet is de GI of glycemische index dieet.

De glycemische index is een maat voor de impact van de inname van koolhydraten op de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen rijk aan licht verteerbare koolhydraten veroorzaken de snelle release van suiker in het bloed circulatie. Deze voedingsmiddelen hebben een hoge glycemische index. Op dezelfde manier, levensmiddelen, die zijn moeilijker af te breken oorzaak suiker worden vrijgegeven veel te langzaam, waardoor ze een lage glycemische index.

De GI of glycemische index dieet baseert inname van voedsel op de bloedsuikerspiegel.

een hoge GI-waardeVoedingsmiddelen zijn ingedeeld op basis van hun glycemische index, het stimuleren van de ene om te voorkomen dat bepaalde soorten koolhydraten zoals aardappelen, geraffineerde rijst of brood, en pasta. Op deze manier is het niet nodig kleinere porties voedsel of laag-koolhydraat voeding, maar in plaats daarvan richt zich op de kwaliteit van het voedsel dat je eet. Het dieet werkt omdat voedingsmiddelen met een hoge GI-waarde veroorzaken een plotselinge toename van de beschikbare energie in het bloed, waardoor het lichaam gebruik maken van deze bloedsuiker eerst alvorens te gebruiken lichaamsvet winkels. Deze energie rush is ook een tijdelijke, wat leidt tot honger snel en na aandringen te eten. Door het vermijden van hoge GI voedingsmiddelen, kan worden voorkomen dat deze problemen ontstaan. Op dezelfde manier, voedsel het hunkeren naar zijn verminderd, omdat de energie vrij geleidelijk uit het voedsel. De glycemische index dieet is ook verondersteld om te helpen bij het voorkomen van bepaalde aandoeningen, zoals diabetes, hart-en vaatziekten en hypertensie, ontstaan door het stabiliseren van de bloedsuiker en het voorkomen van insuline resistentie.

In de glycemische index dieet, koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen zijn beoordeeld op een schaal van 0 tot 100. Er is een breed scala van rankings van gewone levensmiddelen online en referenties gepubliceerd. De puntentelling is als volgt:

Een hoge GI van 70 of hoger) – zijn geraffineerde rijst, wit brood en aardappelen

Medium GI (56 tot 69) – onder meer maïs, bananen, ananas

Een lage GI-waarde (55 en hieronder) – zijn rauwe groenten zoals appel en grapefruit, bonen

Het volgen van dit dieet beweert dat een persoon gewicht te verliezen zonder te hoeven beperken in zijn/haar koolhydraten of de calorie-inname. Echter, de resultaten van de studies zijn gemengd, met enkele beweren dat het is effectiever voor gewichtsverlies dan de traditionele diëten, terwijl sommigen beweren dat er geen verschil is tussen de twee. Niettemin, GI dieet blijft één van de populairste en gemakkelijkste dieet strategieën die kunnen heel gemakkelijk worden geïntegreerd in de lange termijn.

Geef een reactie